21 de novembre de 2007

L'opi del poble.


Avui m'he trobat un documental anomenat ZEITGEIST que, un cop més, ens alerta del que molts ja ens ensumem desde fa temps.
Ens parla de la religió que com bé deia el meu profe de la ESO Josep Molist, és l'opi del poble. Dissenyada per mantenir-nos calladets i en calma. Pensada perque no ens preguntem massa coses fora del que els seus creadors ens han explicat. Manipulada i manipuladora amb la gent de bon cor, gent innocent, ingenua o inculta que hi creu i intenta cumplir amb tot el que ens demana que fem de bona fe.
També ens parla dels tres grans atemptats que ha patit el món en aquest segle recentment estrenat. Uns atemptats que s'han adaptat en sofisticació als nous temps, però que tot i així són igualment sospitosos i plens de mentides. L'escenari és el món. Els narradors són els mitjans audiovisuals. Els directors són... ja ho veureu, els de sempre. I la resta som els pobres espectadors que no sabem com parar aquesta bogeria, aquesta cursa plena d'interessos i amb el rerefons indestructible dels maleïts diners.
Hi apareixen els noms de sempre, les famílies de sempre, però amb una feina de documentació molt important que revela imatges i fotografies que no deixen indiferent ningú.
No ens enganyem ni ens creiem tot els que ens diu, ja que no hem d'oblidar que aquest documetal ha estat editat per persones que hi han posat la seva emprempta. Amb un guió i un objectiu ben clar de desprestigi i d'alerta. Cadascú que agafi la informació que en ell es dona com més li convingui. Podeu alucinar, emprenyar-vos, fer les dues coses anteriors o fins hi tot mirar cap a  una altra banda. Però no em digueu que no esta passant alguna cosa... Ho veurem en uns anys.

1 comentari:

Hamrath ha dit...

Indiscutiblement, treiem de nou un tema que últimament sembla tenir molt més resó, però que porta dins la nostra societat des de que va existir la vida; la manipulació.
Però és que realment... qui té més culpa, qui manipula o qui es deixa manipular? De debó creus que és la ingenuïtat de la gent? O és que ja ens va bé que sigui així? Potser és que és molt més còmode seguir a la "manada" sense qüestionar-se res. Perquè llavors, si comences a qüestionar-te coses... on està el límit? Què pot arribar a ser veritat i què és només ficció que et fa creure una altra persona?

Potser amb aquest comentari... sense que tu t'adonis, ja estic manipulant la teva opinió...

Qui sap el poder que poden arribar a tenir les paraules, no?